Ik wil iets voor een ander betekenen

Wil jij iemand helpen, maar weet je niet wie je kunt helpen? Hoe vind je elkaar, hoe ontmoet je elkaar? Rbij legt contact tussen inwoners van de gemeente Venray die hulp kunnen gebruiken én die iets voor een ander willen betekenen. Met elkaar kijken we of er een klik is. Die klik is belangrijk, want je moet er ook plezier of voldoening uit halen. Rbij helpt je om samen goede afspraken te maken, waar je je allebei goed bij voelt. 

Zo kun je afspreken dat iemand wekelijks bij je mag aanschuiven bij de avondmaaltijd. Of dat een kind af en toe bij jou mag logeren. Regelmatig samen wandelen of sporten kan natuurlijk ook. Maar het kan ook iets minder structureel: dat je bereikbaar bent als iemand even wil bellen als hij of zij ergens mee zit.  

Iets voor een ander betekenen kan heel leuk en inspirerend zijn, maar het is niet altijd makkelijk. Een beetje coaching kan soms wonderen doen. Die coaching is beschikbaar als dat nodig is. Als je iets voor een ander wilt betekenen, zijn we er ook voor jou en staan we klaar om tips en goede raad te geven. Ook dat hoort erbij.

Iedereen kan meedoen met Rbij. Heb je een actief gezin? Dat kan; doe mee! Geen kinderen? Ook prima. Jong, oud, alleenstaand? Het maakt niet uit. Het begint ermee dat je graag wilt helpen. En dat je het leuk en waardevol vindt om samen met een ander op te trekken en te ontdekken wat je voor elkaar kunt betekenen.

Doe jij mee? Vul hieronder je gegevens in en dan nemen wij contact met je op.

Rbij is een initiatief van de gemeente Venray in nauwe samenwerking met welzijnsorganisatie Synthese.