Wat is Rbij?

Er zijn genoeg inwoners van de gemeente Venray die graag klaar staan voor een ander. En er zijn ook inwoners die er alleen voor staan of zich eenzaam voelen. Hoe vind je elkaar, hoe ontmoet je elkaar? Rbij bemiddelt daarbij. Rbij is een initiatief van de gemeente Venray in nauwe samenwerking met welzijnsorganisatie Synthese. Rbij legt contact tussen inwoners die hulp kunnen gebruiken én die iets voor een ander willen betekenen. We laten zien wat er mogelijk is, wat erbij komt kijken en we kunnen ondersteuning bieden.

De klik is belangrijk

Met elkaar kijken we of er een klik is. Die klik is belangrijk. Je moet er ook plezier of voldoening in vinden. En ook belangrijk: je moet weten waar je aan begint. Want al is helpen en ondersteuning geven óf krijgen helemaal vrijwillig, helemaal vrijblijvend is het natuurlijk niet. Je kunt elkaar namelijk niet zomaar in de steek laten. Rbij helpt je om samen goede afspraken te maken, waar je je allebei goed bij voelt.

Koekje Rbij?
Koekje Rbij?

Iedereen kan helpen

Rbij is van ons allemaal, van alle mensen in de gemeente Venray. Iedereen kan een steentje bijdragen. Op duizend en één manieren kun je er voor elkaar zijn: van het af en toe gezellig aanschuiven bij het eten tot een avond samen gamen of een weekend logeren. En van het bieden van ondersteuning tot het samen vieren van feestelijke momenten.

We staan voor je klaar

Ondersteuning geven of krijgen kan heel leuk en inspirerend zijn, maar we kunnen niet beloven dat het altijd makkelijk is. Een beetje coaching kan soms wonderen doen. Die coaching is beschikbaar als dat nodig is. Als je iets voor een ander wilt betekenen, zijn we er ook voor jou. Ook dat hoort erbij. Twee jaar lang staan we klaar om tips en goede raad te geven.

We hopen dat het contact uitgroeit tot een mooie en vertrouwde relatie, waarin je elkaar ook na de eerste twee jaar blijft opzoeken en vinden. Op goede en minder goede momenten. Samen erbij zijn.

Doe jij mee?

Wil je meer informatie? Heb je tijd, zin en mogelijkheden? 
Of heb je soms behoefte aan een helpende hand? Neem dan contact met ons op.

Rbij is een initiatief van de gemeente Venray in nauwe samenwerking met welzijnsorganisatie Synthese.